Prøv diskret tandbehandling med invisalign

Invisalign er et produkt designet til at give dig en diskret tandbehandling, og det er en type behandling, der er blevet mere og mere populær over de seneste år. Er du nysgerrig på dette nye koncept inden for tandpleje, og er du i tvivl om, hvad det egentlig er og kan? Så kan du i dette indlæg blive klogere på den nyligt populære behandlingsmetode, der i kraft af navnet bryster sig af at være praktisk talt usynlig tandretning.

 

Hvordan virker invisalign, og hvem kan drage nytte af det?

Invisalign er en type aftagelig bøjle, der både kan bruges af voksne og børn. Selve bøjlen består af en række gennemsigtige skinner, der flytter tænderne lidt ad gangen. Eftersom skinnerne er gennemsigtige, er Invisalign en meget diskret behandling, som er en stor fordel for mange. Denne tandbehandling kan udnyttes af alle, der ønsker hurtigt og effektivt at få rettet sine tænder. Det er et produkt, der er udviklet i USA, hvor man så en større efterspørgsel efter en mere skånsom tilretning af tænderne. Behandlingstiden – altså tiden fra du starter, til dine tænder er, som du ønsker – er typisk 12-18 måneder.

 

Kom med ind bag processen

Hvis du ønsker at starte denne tandbehandling, kan du undersøge specialklinikker i dit nærområde, der tilbyder denne. Ofte vil processen se således ud:

 

  • Du vil først have en indledende samtale med tandlægen på klinikken, så I sammen kan finde ud af, om Invisalign er den rette behandling for dig.
  • Herefter vil dine tænder blive 3D-scannet, så tandlægen kan få et klart billede af din tandopstilling og hvor mange skinner, du får brug for.
  • Hver skinne vil blive brugt en uge ad gangen, hvorefter du får nye skinner, der passer til din nye tandopstilling. Sådan fortsætter det, til du har nået et mål, du og din tandlæge er glade for.
  • Efterfølgende vil behandlingen vedligeholdes med en tyng metaltråd på bagsiden af fortænderne og en natskinne, så dine tænder ikke rykker sig igen.