Skal mit kæledyr til tandlægen?

Er du kæledyrsejer, er der nogle ting, du bør vide om dit dyr. En af dem er eksempelvis, at kæledyr også har brug for en tur til tandlægen af og til. Selvom der er forskel fra dyr til dyr, bør du som udgangspunkt altid undersøge, hvor ofte netop din type kæledyr har brug for at få tjekket sine tænder. Det er dyreklinikkerne, der står for tandtjek af kæledyr, uanset om der er tale om store eller små dyr. Hvis dit kæledyr skal have en tandbehandling, skal det derfor forbi en dyreklinik. Nogle dyreklinikker er mere specialiserede i tænder end andre, men mistænker du tandproblemer, bør du altid opsøge din lokale dyreklinik.

 

Gælder både katte og hunde

Du kender nok selv til at have tandproblemer. Det kan være meget smertefuldt og er derfor altid en god ide at få tjekket. Det samme gælder for dit kæledyr. Uanset om du har en kat, en hund eller noget helt tredje, kan dyret dog ikke give udtryk for tandsmerter. Derfor bør du jævnligt tage dit kæledyr med til en dyreklinik for at få tænderne tjekket og komme eventuelle tandproblemer i forkøbet. Med hjælp fra en professionel dyrlæge, kan du desuden hurtigt få fastlagt i hvilken grad, en tandbehandling er nødvendig, og hvor længe helingsprocessen er, før dit kæledyr er så god som ny igen.

 

Regelmæssig tandrensning, men også behandlinger

Som udgangspunkt har dit kæledyr ofte blot brug for et tandtjek og en tandrensning for at holde tænderne stærke og sunde. Det kan dog i visse tilfælde blive nødvendigt med større behandlinger eller udtrækning af tænder. Dette vil dyrlægerne på dyreklinikken hjælpe dig med at finde ud af. Det er ofte meget forskelligt mellem typerne af kæledyr, hvordan deres tænder behandles bedst. Forhør dig derfor altid på dyreklinikken for at kunne give din bedste firbenede ven en god oplevelse.