Dette indlæg er sponsoreret. 

En tandlæges opgave er at opdage og udbedre forskellige skader, sygdomme og problemer, patienter kan have med tænderne. Typisk har du en årlig tandlægetid, du bliver indkaldt til, hvor tandlægen tjekker, at alt er, som det skal være. I nogle tilfælde kan tandlæge opdage nogle problemer eller skader, hvor der er brug for en mere specialiseret tandlæge.

Som ved mange andre fag findes der også inden for tandlægefaget en masse specialiseringer, og én af disse er specialiseringen som tandtekniker.

En tandtekniker står for udførsel af tandproteser, altså erstatningstænder, og med deres specialisering er de enormt dygtige til at efterlade et flot resultat, der både er æstetisk og funktionelt, og som sjældent kan ses.

 

Hvornår skal du gå til en tandtekniker?

Der kan være flere grunde til, at du bliver henvist til en tandtekniker, og hvis ikke din tandlæge selv er specialiseret i tandteknik, kan din tandlæge helt sikkert anbefale en dygtig tandtekniker, der kan hjælpe dig.

Hvis du af den ene eller anden grund har mistet en eller flere tænder, vil en tandtekniker lave en tandprotese til dig, der vil dække for de manglende tænder. I dag laves tandproteser i så høj en kvalitet, at det er svært at se forskel, og du vil næsten heller ikke selv bemærke det.

 

Hvor finder du en tandtekniker henne?

Ikke alle tandlægeklinikker har tandteknikere, og det er derfor heller ikke i alle byer, du kan finde en tandtekniker. Dog finder du dem i de fleste større byer som Aarhus, København og Odense, men også selv i mindre byer rundt i Danmark, hvorfor du også kan finde en tandtekniker i Næstved på Sydsjælland.