Søger du en tandlæge i Silkeborg, og vil du læse lidt mere om tandemaljen, så læs videre i denne artikel. Hvad er tandemaljen egentlig for en ting? Tandemaljen er det, der sidder på tanden. Det er tandens aller yderste lag. Det er det, der kommer i kontakt med al den mad og forskellige ting, som kommer ind i munden. Du kan nok forestille dig, at det er mange forskellige ting, det får lov at blive udsat for. Inde bag ved ligger den sarte nerve. Tandemaljen vil være med til at forhindre, at du føler stort ubehag, når du enten spiser ting, der er meget varme eller meget kolde.

Det er dog ikke unormalt, at tandemaljen kan blive skadet, og dette vil i stor stil afhænge af din livsstil. Der vil være mange ting, som har en påvirkning på din tandemalje. Ødelægges tandemaljen, og nerven blottes, kan du godt forestille dig, at det kan gå hen og blive ubehageligt at spise varme og kolde ting. Det vil både være sukkerholdige ting og diverse forskellige sure fødevarer, som lægger sig øverst på listen, når man taler om, hvad man bør overveje i forhold til sin kost for emaljens skyld. Sodavand er en rigtig stor synder, når det kommer til problemer med tandemaljen, og det anses for at være den største bidrager til en skadet tandemalje. Det kan derfor være en rigtig god ide, hvis du begrænser, hvor meget cola og lignende du drikker. Det vil selvfølgelig skade dine tænder, men det vil også påvirke andre dele af dit helbred.

Det vil være med til at skabe små huller i overfladen på tænderne, og så får fødevarerne altså bare direkte adgang til nerverne, der ligger nedenunder. Et andet problem er, hvis der er meget plak og bakterier på dine tænder. Disse vil også være med til at skabe huller i tænderne. Når tandemaljen bliver svagere og svagere, vil du også opleve, at dine tænder bliver følsomme overfor varme og kolde fødevarer.

Det vil også lede til, at tænderne bliver mere sårbare. Det betyder, der nemmere vil blive slået en fli af tænderne, eller der er en tand der knækker.

tandlæge

Noget andet, der også vil påvirke tænderne er opkastninger og sure opstød. Den syre, der ligger nede i maven, er ret stærk, og derfor vil det også kunne ses på tænderne, hvis folk har haft bulimi i længere tid, da dette slider på tænderne. Hvis dit indtag af fødevarer inkluderer mange syrlige ting, vil dine tænder være mere udsatte end ellers. Sørg for at få taget forbi en tandlæge i Silkeborg og tag en snak med dem.

Tandlæge Morten Skov Hansen ApS
Fredensgade 20
8600 Silkeborg
Telefon: 86 81 16 76