Misfarvninger af tænderne kan både være naturlige eller fremkomme pga. kost. For nogle mennesker er de født med gulere tænder, fordi der kan være et arveligt pigment hos enkelte familier. Dog skyldes det for andres vedkommende, at deres tænder kommer i hyppig kontakt med skadelige fødevarer som rødvin, tobak, læskedrikke, frugt og lignende. Derfor kan det være vigtigt at skylle munden bagefter med vand for at undgå de værste skader. Hvis man gerne vil have sin tænder til at blive hvidere, kan det for mange lade sig gøre med en tandblegning. Hvis misfarvningen skyldes kost, kan en indsprøjtning med brintoverilte hos din lokale tandlæge få dine tænder til at se lysere ud.

Giv dine hvide tænder de bedste forhold efter tandblegning

Når tandblegningen er overstået, skal du være ekstra opmærksom på, hvad du spiser. Tænderne er særligt udsatte, og enhver kontakt med farvede fødevarer kan hurtigt smitte af. Derfor kan det anbefales at spise ”hvidt” de første 48 timer. Det vil sige, at efter en tandblegning må man spise f.eks. ris, pasta, mælk, kylling eller lignende, som har så ”hvide” farver så muligt. Derfor skal du også undgå f.eks. rødvin og tobak, fordi det kan minimere effekten af en tandblegning. I enkelte tilfælde kan kontakt med farvede fødevarer faktisk gøre dine misfarvninger værre.

Hvor lang tid holder en tandblegning?

Som vi nævnte før, kan misfarvningen skyldes mange ting, og det er derfor ikke alle årsager, tandlægen kan forbedre. Hvis dine tandlæger vurderer, at dine tænder kan bleges, kan farven holde i et godt stykke tid. Afhængig af livsstil kan din tandblegning holde i 1 eller flere år. Tandblegningen vil selvfølgelig aftage løbende. Dog anbefaler vi, at du ikke får foretaget en tandblegning for ofte. Under forløbet vil dele af emaljen smelte væk, og den bliver ikke gendannet igen i modsætning til ens hår. Derfor kan det anbefales at være varsom med mængderne af tandblegning.