Dette indlæg er sponsoreret.

Det skal du vide om tandblegning derhjemme

Mange mennesker forbinder ordet tandpastasmil med hvide, skinnende tænder. Har du misfarvede tænder og vil gerne opnå et smukt hvidt tandsæt? En løsning kan være at få bleget dine tænder. Du kan enten få en tandblegning hos en tandlæge, eller du kan gøre det selv derhjemme. Så kan du på ingen tid pryde verden med dit skønne smil. Her får du lidt vejledning, hvis du vil have hvidere tænder.

 

Tandblegning derhjemme

Før du går i gang med at blege dine tænder, er der nogle ting, du skal vide. Det virker for eksempel kun, hvis dine tænder er blevet misfarvede, fordi der er trængt farvestoffer ind i dem. Hvis emaljen er slidt, eller der er andre årsager til dine tænders farve, er det altså ikke sikkert, at tandblegning er løsningen for dig. Derudover skal du være opmærksom på hvilke produkter, du bruger til tandblegningen. Der skal nemlig være mindst 3 procent brintoverilte i blegeproduktet for at det virker. Dog må mængden heller ikke være for stor, da det kan ætse emaljen på tænderne og give irritation i tænder og tandkød.

 

Sådan bleger du dine tænder

For at få det bedste resultat ud af din hjemmeblegning, skal du bruge en tandskinne, som blegemidlet skal placeres i. Tandskinner følger ofte med, når du køber et tandblegeprodukt. Mange produkter kan købes i håndkøb eller på forskellige hjemmesider, men det er vigtigt at være opmærksom på, om det er skadeligt.

Du kan også besøge din tandlæge og få taget et aftryk af tænderne, så skinnen til din tandblegning kommer til at passe perfekt til dine tænder. På den måde undgår du, at produktet kommer på dit tandkød.

Blegeproduktet skal anvendes i 7 til 10 sammenhængende dage, for at give det pæneste resultat. Hvis du har brug for tandblegning igen, er det bedst at gøre det tidligst 6 måneder efter den sidste blegning. Helst endnu senere.

 

Kan det betale sig?

Nu har du læst lidt om, hvordan man bleger sine tænder, og hvornår det virker. På baggrund af den information kan det vurderes, om det kan betale sig at foretage tandblegning. En god ide kan igen være at tage til tandlægen. De kan nemlig undersøge dine tænder og finde ud af, om du vil få noget ud af at blege dem. Derudover kan du nemmere spørge din tandlæge til råds, hvis du er i tvivl om noget i forhold til blegningen.