En god tandhygiejne kan gøre, at du ikke behøver at få tjekket dit tandsæt ofte hos tandlægen. Derfor får du her nogle råd til, hvordan du opretholder en god mundhygiejne. Ønsker du mere information, kan vi anbefale dig at kigge rundt på siden her eller kontakte din egen tandlæge. Tandlægerne deler ofte ud af gratis råd, så du slipper for at skulle besøge tandlægen alt for ofte – og betale store regninger.

Som studerende er det også fordelagtigt, at du kan få studiekort rabat på tandlægeregningen. På den måde kan du overholde de regelmæssige eftersyn og samtidig have råd til andre udgifter.

 

Det kan du selv gøre for dine tænder

Tandhygiejnen har en afgørende rolle for dine tænder. Nogle undgår derfor at spise sukker, drikke rødvin, ryge cigaretter og lignende, fordi det påvirker dine tænder i høj grad. Flere tandlæger anbefaler også, at du bør anskaffe dig en el-tandbørste i stedet for en almindelig. El-tandbørster er ofte mere grundige og effektive til at fjerne bakterier fra tandoverfladerne.

Tjek også gerne din tandpasta for at se, hvor højt en indhold af fluor den har. Fluor er med til at forebygge huller, men indholdet skal gerne være 1450ppm fluor for at kunne forebygge. Lad gerne tandpastaen sidde på tænderne, så du ikke skyller alt fluoren af efter tandbørstning.

Et sidste råd er at bruge tandtråd, fordi det holder bl.a. tandkødsbetændelse væk. Det gør også, at du effektivt får fjernet rester og skadelige bakterier, der sidder, steder hvor tandbørsten ikke kan nå.

 

God tandhygiejne bidrager til sunde tænder

Det er også vigtigt, at du regelmæssigt får lavet et almindeligt tandeftersyn. Din tandlæge kan rådgive dig i forhold til, hvor ofte du bør få tjekket tænderne. Man inddeler patienter i rød, gul og grøn gruppe, som bestemmer, hvor ofte det er optimalt med et tandlægebesøg.