Dette indlæg er sponsoreret.

Derfor skal din tand rodbehandles

Der kan være meget forskellige grunde til, at du ender ud i at skulle have foretaget en rodbehandling hos din tandlæge. Fælles for alle rodbehandlinger er dog, at det skyldtes, at der af den ene eller den anden grund er gået betændelse i nerven i tanden. Derfor er man nødt til at behandle, fordi smerten kan være ulidelig. I andre tilfælde kan det også være, at du slet ikke mærker betændelsen; det er meget forskelligt fra person til person.

 

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling skal altid foregå 100 % smertefrit. Derfor behandler tandlægen med lokalbedøvelse, så du ikke kan mærke noget under behandlingen. Er der behov for det, kan tandlægen også supplere behandlingen med antibiotika.

Ved rodbehandlingen borer tandlægen et hul i tanden, som giver adgang til selve nerven, hvor betændelsen befinder sig. Den betændte nerve fjernes nøjsomt, og roden fyldes med materiale, der sikrer desinficering.

Ofte efter endt rodbehandling supplerer man ofte med en tandkrone, så du på den måde minimerer risikoen for en ny infektion i roden.

 

Red din tand med en rodbehandling

Hvis du har et hul i din tand, der er så dybt, at det har nået nerven – så har bakterierne adgang direkte til nerven. I disse tilfælde kan du redde tanden ved at få foretaget en rodbehandling.

Det samme gælder, hvis din tand har været udsat for et traume. Det vil altså sige, hvis du har slået tanden, kan det ende med, at din nerve dør som følge af traumet.

De smerter, som er forbundet med betændelse i nerven eller en død nerve, forvinder som oftest kun ved en rodbehandling.

 

Hvad koster en rodbehandling?

Der kan være meget forskellige priser for behandlingen, som er en af de dyrere tandbehandlinger, man kan få udført. Det er dog vigtigt at tage imod behandlingen, så smerterne ikke forværres. Mange vælger dog behandling fra pga. prisen – det anbefaler vi kraftigt, at man ikke gør.

For at komme med et priseksempel kan du f.eks. hos Tandlægerne Pein-Lorenzen få lavet rodbehandling i Nørresundby fra 1269 kr. Hvis du tager dig tiden til at finde den helt rigtige tandlæge og pris, vil vi gerne garantere, at behandlingen kommer til at være det hele værd.