Hvis man har skæve tænder, får mange rettet dem til med togskinner omkring teenagealderen. Men nogle lader være – det kan være af forskellige årsager; måske syntes man, det var flovt, at skulle gå rundt med togskinner, måske syntes man helt enkelt ikke, at det var nødvendigt.

Selv hvis man som 14-årig ikke finder det nødvendigt at få rettet op på sine skæve tænder, kan man som voksen nemt komme til at fortryde det. Dog er det ikke alle voksne, der er lige komfortable med, at skulle have påsat togskinner.

I dag er der flere forskellige alternativer til tandretning. Man kan få lavet en natbøjle, altså en bøjle, eller skinne, der kun skal bruges om natten. På denne måde, skal man ikke bekymre sig om, om det er flovt eller grænseoverskridende, at skulle ses i offentligheden med bøjle.

Et andet alternativ er, at man kan på lavet en enkel og unik usynlig bøjle, også kaldet Invisalign i fagsprog.

Invisalign er en form for bøjle, der stort set er usynlig. Det er en plastik skinne, der vil blive designet specifikt til det enkelte individs tænder. Med Invisalign kan man nemt rette på alle tænderne på én gang, men også nøjes med at rette én tand ad gangen. På denne måde kan tandlægen følge med i processen af tandretning mere nøje.

Selvom denne plastik skinne stort set er usynlig, er der måske stadig nogle, som finder det intimiderende, da det i og for sig stadig er en bøjle.

Fordelen ved at få lavet Invisalign hos en professionel og erfaren tandlæge i Rødovre er, at det stadig kan foregå på patientens præmisser. Hvis man vælger at benytte sig af Invisalign, kan man nemlig tage den i og ud efter behov. Det er dog typisk anbefalet af tandlægen, at skinnen skal sidde i 20-22 timer i døgnet, hvilket betyder, at man sagtens kan gå nogle timer i løbet af dagen uden at have den på. Det vil sige, at man sagtens kan tage til fest, tage på date eller tage på arbejde, uden at skulle bekymre sig om, at folk vil kunne se skinnen, da man kan lade den ligge i tasken.

Det er forskelligt fra person til person, hvor længe man skal gå med skinnen, og det kan også variere, hvor mange timer man skal have den på i løbet af dagen. Kontakt derfor en erfaren tandlæge, der kan svare på disse ting.

Rødovre Tandlægerne
Tårnvej 55
2610 Rødovre
70 87 90 76

http://www.roedovretand.dk/usynlig-boejle/

www.roedovretand.dk