Hvorfor skal jeg have en tandundersøgelse?

Der er mange gode grunde til at huske at besøge tandlægen – selv, hvis du lider af tandlægeskræk. At forsømme sine besøg hos tandlægen forsvares ofte med dårlige undskyldninger, for der er reelt ingen gode grunde til at skippe sine tandlægebesøg.

Det er lige så vigtigt at gå til tandlæge, som det er at besøge den praktiserende læge. Når mundhygiejnen er god, har tænder og tandkød det godt. En tandundersøgelse hos en tandlæge gør det muligt at opdage problemer, inden de når at udvikle sig til det værre. Du risikerer at få ondt i pengepungen, hvis du venter for længe mellem dine tandlægebesøg.

 

Hvor tit bør jeg besøge tandlægen?

Hvor tit skal du så egentlig afsted til tandlægen? Det er et meget individuelt spørgsmål og afhænger af, om du er i den grønne, gule eller røde risikogruppe.

Fra 2015 blev alle patienter inddelt i risikogrupper, som definerer, hvor ofte man skal besøge sin tandlæge. Din personlige kategorisering baseres på følgende tre faktorer: din nuværende sygdomsaktivitet, din risikoprofil samt sygdomshistorik.

Hyppigheden af dine tandlægebesøg bør aftales mellem dig og din tandlæge. Ved du allerede, hvilken risikogruppe du tilhører, så gælder følgende intervaller for besøg:

  • Grøn: hver 12. måned eller derover
  • Gul: 4-8 måneder
  • Rød: 1-3 måneder

Kan du ikke huske, hvornår du sidst var til tandlæge, så er det nok ved at være tid igen.

 

Find en god tandlæge i København

Leder du efter en tandlæge i København, så kan du med fordel søge på Google efter tandlæger i dit lokalområde. Forhør dig eventuelt hos dit netværk, om der er nogle bestemte tandlægeklinikker i København, de kan anbefale. Har du tandlægeskræk, er det en god idé at ringe til den tandlægeklinik, du vælger, og fortælle om det, så du er sikker på at få den bedste oplevelse fra start til slut.