En tandlæge, der tager tandlægeskræk i betragtning

Hvis du lider af tandlægeskræk, kommer du måske ikke så ofte til tandlæge, som du burde. Overvej at tage til en tandlæge, der har erfaring med folk, der lidt af tandlægeskræk.

 

Gode grunde til at tage til tandlæge ofte

Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal holde fast i din tandlægetid i stedet for at udskyde den. Det kan være fristende at blive væk for at undgå en eventuel dyr regning, men det kan ikke betale sig i det lange løb. Hvis du tager til tandlægen ofte, sikrer du, at du får taget de små ting i opløbet, så du ikke ender med en kæmpe regning for en stor behandling. Du kan også undgå en masse smerter, fordi sygdomme ikke spreder sig til andre tænder, og dermed ikke forvolder skade og smerte i munden.

 

Hvad er en god tandlæge?

En god tandlæge kan tilbyde behandlinger, som er tilrettelagt den individuelle patient. Tandlægen bør tilbyde de behandlinger, der er behov for, og tilpasse hyppigheden og varigheden af undersøgelser, til hvad dine tænder har behov for. En god tandlæge bør også prioritere regelmæssigt tandeftersyn, fordi det er med til at forebygge større skader eller sygdomme. Tandlægen sørger også for, at der er fokus på den almindelige tandpleje, som er med til at minimere risikoen for sygdomme, samt at informere patienten om alt omkring undersøgelserne og behandlingerne. En god tandlæge skaber tryghed og udviser omsorgsfuldhed, især overfor dem med tandlægeskræk.

 

Hvad hvis man har tandlægeskræk? Sådan kan man håndtere det

Tandlægebesøg for folk med tandlægeskræk kan være skræmmende. Det er vigtigt, at du fortæller tandlægen, hvordan du har det, så de kan tage forbehold og sørge for, at du er tryg. Personalet er ofte velkendte med tandlægeskræk, og de ved hvordan de kan gøre dig tryg. Det kan være det hjælper dig med nogle afslapningsøvelser eller at tage nogen med dig. Husk at sige til, hvis det gør ondt og bed om bedøvelse, hvis det er for meget.