Dette indhold er sponsoreret

Fyns bedste råd til sundere tænder fra Colosseum tandlægerne i Odense

Vi har samlet de bedste råd fra tandlægerne i Odense, der hjulpet patienter på hele Fyn gennem mange år. Med andre ord så ved tandlægerne, hvad de snakker om. Vi har samlet deres råd, som du bør følge, hvis du ønsker flotte, sunde tænder.

 

Hold tænderne sunde med gode daglige vaner

Den største indflydelse på dit tandsæt er faktisk de dagligvarer, som du spiser hver dag. Her er især tobak, sodavand og rødvin store syndere, når det gælder misfarvning af tænderne. Forsøg derfor at begrænse dit indtag af de skadelige varer. Derudover er det en god idé at tillægge sig daglige vaner som f.eks. brug af tandtråd. Et godt råd lyder også, at du bør udvikle dit eget børstesystem, hvor du husker forskellige mønstre – på den måde får du børstet grundigt og tilstrækkeligt hver gang.

På tandklinikkerne i Odense er der også bred enighed om, at den rigtige tandbørste og tandpasta spiller en stor rolle for tandsundheden. Brug derfor tiden på at vælge det rigtige udstyr.

 

Din kost og drikkevarer er vigtige for sunde tænder

Faktisk anbefaler tandlægerne nær Odense, at du børster tænder efter dagens måltider. Det spiller en stor rolle for misfarvningen af tænderne, hvor også sukkerholdige drikke- og madvarer påvirker dine tænder. Udover kaffe, rødvin og the er slik, juice og frugt store syndere. Mad, der indeholder meget frugtsukker og syre, nedbryder overfladen og bidrager til huller i dine tænder.

Indtagelse af grove fødevarer i løbet af dagen kan også fungere som en rensning af tænderne.

 

Det regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen

Det vigtigste og måske mest indlysende råd er at besøge tandlægen til det regelmæssige eftersyn, hvor man ofte får en tandrensning. Med en tandrensning holder du bakterieniveauet nede, inden de udvikler sig til huller. Du kan finde din lokale tandlæge midt i Odense, så du kan sørge for at opretholde et sundt tandsæt.

Er du bosat andre steder end Odense og Fyn, kan du finde Colosseums tandklinikker i hele landet.