Nogle gange tager tandpine langsomt til i styrke, mens tandpine andre gange opstår meget pludseligt. Det gør tandpinen til en uregerlig størrelse. Under alle omstændigheder forårsager tandpine en voldsom smerte i den ramte tand. En smerte, der kan være så uudholdelig, at der hurtigt må skrides til handling.

Den bedste måde at komme smerterne til livs på, er ved at kontakte en erfaren tandlæge på Østerbro eller et andet sted i landet, som på professionel vis kan behandle årsagen til din tandpine.

Det bedste råd: Søg tandlægehjælp hurtigst muligt

Har du tandpine, bør du straks kontakte din tandlæge. Faktisk bør du allerede gøre det, når du første gang oplever smerter i en af dine tænder. Jo hurtigere du får behandling, desto større chance er der for at undgå, at problemet udvikler sig.

Mange tandlæger tilbyder akutte tider. Disse tider er for dig, som har så kraftig tandpine, at du har behov for behandling med det samme. Dette tilbud kan du eksempelvis benytte dig af hos en akut tandlæge på Østerbro, som behandler tandpine og andre presserende tandproblemer akut.

Har du behov for en akut tandlægetid, er det en god idé at ringe til din tandlæge så tidligt på dagen som muligt. Dette giver tandlægen de bedste betingelser for hurtigt at finde en tid til dig.

Tre ting du selv kan gøre mod tandpine

At opsøge tandlæge er altid det første, du bør gøre, hvis du har tandpine. Mens du venter på at få professionel behandling, er der dog en række ting, du selv kan gøre for at mindske dine smerter:

  • Rens din mund med varmt vand
  • Brug is til at mindske hævelser
  • Dæmp smerterne med smertestillende piller

Fælles for disse tre ting er, at du kan ty til dem for at dulme dine smerter. Ikke behandle dem. For ingen af de ovenstående ting kan behandle årsagen til din tandpine. Det kan kun den rette tandbehandling. Derfor er det vigtigt at slå fast, at kun en tandlæge kan behandle tandpine.

Tandlægevagten – når din tandlæge ikke har åbnet

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at besøge tandlægevagten. Men tandlægevagten er kun relevant, hvis har brug for behandling, når din egen tandlæge ikke har åbent.

Hvis du oplever hævelse omkring den påvirkede tand, eller hvis du får feber, bør du desuden kontakte vagtlægen. Sådanne symptomer kan være tegn på, at noget alvorligt er galt, og derfor kan antibiotika være nødvendigt.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41


Links:
http://svaneklinikken.dk/
http://svaneklinikken.dk/akut