Dette indlæg er sponsoreret. 

Har du tandlægeskræk: bare rolig, vi hjælper dig

Der er rigtig mange mennesker, der kæmper med tandlægeskræk, og som er plaget af negative tanker, hver gang de skal til tandlæge eller blot tænker på, at de snart skal.

Der kan være mange forskellige grunde til, at tandlægeskrækken er opstået, og det er også vidt forskellige ting, personer med tandlægeskræk frygter i forbindelse med deres tandlægebesøg. For nogen kan det handle om, at de er bange for tandlægens instrumenter, mens det for andre kan handle om, at man er bange for at opleve smerte eller ubehag i forbindelse med behandlingen.

Men du kan få hjælp til denne skræk, så du kan opleve at gå til tandlæge uden hjertebanken og negative tanker.

 

Få hjælp og god behandling mod tandlægeskræk

Hele 10% af den danske befolkning tager ikke til tandlæge på grund af tandlægeskræk, men du kan undgå at være en af dem, hvis du opsøger hjælp og en god behandling. Angst for tandbehandling kan nemlig behandles, og der findes gode hjælpemidler mod tandlægeskræk, som kan hjælpe dig.

Det vigtigste er, at du fortæller din tandlæge, at du lider af tandlægeskræk. På den måde er det ude i det åbne, og de kan gøre deres for at tage hånd om problemet. Helt konkret kan du få hjælp til at afhjælpe tandlægeskræk af din tandlæge ved, at de tager sig god tid og giver dig ekstra information om den forestående behandling. Derudover kan de give dig mulighed for hele tiden at få information, uddybning og pauser undervejs i behandlingen. Derudover er det ofte vigtigt for patienter med tandlægeskræk, at behandlingen er smertefri, og derfor er der forskellige bedøvelsesteknikker som tandlægerne kan bruge til dig, der lider af tandlægeskræk.

 

Gode råd mod tandlægeskræk

Hvis du lider af tandlægeskræk og snart skal til tandlæge igen, kan du med fordel følge disse enkle råd, som kan være med til, at du bliver bedre til at gå til tandlæge:

  • Vær ærlig og åben omkring din tandlægeangst
  • Vælg en tandlæge, som du har tillid til, og også gerne en, som interesserer sig eller har erfaring med patienter med tandlægeskræk
  • Vælg en tid tidligt på dagen, så du ikke skal gå og være nervøs hele dagen op til behandlingen
  • Tag eventuelt en god ven eller et familiemedlem med, som kan støtte dig under behandlingen
  • Snak med din tandlæge – både i forhold til, hvad der skal foregå og hvilken behandling, du skal have, men også om din tandlægeangst