Dette indhold er sponsoreret. 

Akut tandlæge: Det skal du vide

Tandpine og tandlæger kan virke skræmmende for en del mennesker. Mange er derfor ofte i tvivl, om de skal kontakte en akut tandlæge, eller om de blot har et almindeligt behov for behandling. Det er vigtigt at vide, hvornår du skal opsøge en tandlæge med det samme, for at du fortsat kan pryde dine omgivelser med dit smukke tandpastasmil. Her får du styr på, hvornår dine tænder skal behandles akut.

 

Hvornår har man brug for akut tandlægehjælp?

Tænder kan blive ømme af mange forskellige årsager, og det kan være en barsk oplevelse. Ring derfor til en akut tandlæge, når du mærker smerter i dine tænder. Mange tandlæger tilbyder hurtig hjælp til dig, hvis tænder har et særligt behov nu og her. Du har især brug for akut behandling ved disse fire tilfælde:

  • Tandpine
  • Knækkede tænder
  • Ulykker
  • Slag mod tænderne

Det er vigtigt at være opmærksom på, om du oplever kraftige jag eller dunkende fornemmelser tænderne. Eller om du bliver hævet eller rød omkring området, hvor du mærker smerten. Det kan også være, du har puds og betændelse omkring den ømme tand. Så kan en akut tandlæge også være løsningen.

 

Koster det ekstra?

Tandlægebesøg kan være dyre. Men ved at bestille tid hos en akut tandlæge, kan du faktisk spare penge, da akuttider er billigere end at opsøge tandlægevægten. Oplever du voldsomme smerter uden for kontakttider, vil tandlægevagten dog stadig være din bedste løsning.

 

Har du tandlægeskræk?

Rigtig mange mennesker føler sig utrygge og skræmte, når de skal besøge tandlægen. De fleste tandlæger er dog vant til nervøse patienter. De står derfor klar til at berolige dig, hvis du har oplevet et ubehageligt tandlægebesøg før i tiden eller af anden årsag har tandlægeskræk. Et tandlægebesøg kan sagtens blive en god oplevelse!