Det er ikke rart at mangle en eller flere af sine tænder. Det kan både være generende, når man eksempelvis tygger, men kan for mange også være irriterende eller ligefremt pinligt, hvis man synligt mangler en tand. Heldigvis kan mange tandlæger i Svenstrup ordne dette på kun en dag.

Implantater

Hvad er et implantat?

Et implantat er en kunstig tandrod, ofte lavet af titanium, som bliver indsat i kæbeknoglen, hvor den i løbet af et par måneder gror sammen med knoglen. Et implantat ligner faktisk en lille skrue, og din nye tand bliver sat fast på implantatet, så den sidder fast.

Et implantat er den bedste måde at erstatte en tand på, så den ’nye tand’ sidder optimalt fast og kan bruges til eksempelvis at tygge. En stor fordel ved at få implantatbehandling er, at det ikke kræver slibning af nabotænderne, som eksempelvis en broerstatning gør.

Selve operationen

Når du får lavet dit implantat, borer tandlægen et lille hul i din kæbeknogle. Derefter skrues implantatet ind i hullet, så den kan gro sammen med knoglen og derved sidde fast.

Når først implantatet er sat i, kan tandlægen sætte en ny krone fast på implantatet, og dine tænder er så gode som nye.

Efter operationen

Når du har fået et nyt implantat og efterfølgende en ny krone, er det vigtigt at renholde tænderne.

Renholdes tænderne ikke, kan der opstå infektion eller betændelse, og det kan medføre, at implantatet ikke gror ordentligt sammen med kæbeknoglen, og processen skal startes forfra.

Hvor lang tid holder mit implantat?

Med god pleje af implantatet og nabotænderne, fungerer 95% af alle implantater stadig efter ti år. Implanter kan forringes over tid af faktorer som rygning, dårlig mundhygiejne, hårdt bid eller glemte kontrolbesøg. Det er især vigtigt at møde op til sine efterfølgende kontrolbesøg, da små problemer med implantatet kan reguleres af tandlæger i Aalborg med det samme. På den måde undgår man at skulle have sit implantat udskiftet.

Tandlægerne I Gug
Sønder Tranders Vej 16
9210 Aalborg SØ
Tlf: 98 14 17 55