Dette indlæg er sponsoreret. 

Om natten restituerer vi både fysisk og psykisk, hvorfor søvn er altafgørende for, at vi er velfungerende i dagligdagen. I dag er det et udbredt problem ikke at kunne få en god nats søvn, hvilket mange faktorer kan være årsag til.

To af de mere udbredte faktorer er snorken og søvnapnø. Obstruktiv søvnapnø syndrom (OSAS) bliver endda karakteriseret som en sygdom, der er kendetegnet ved, at dine luftveje lukker sammen, når du sover. En apnø har oftest en varig mellem 10-60 sekunder, hvorefter man vågner. Når man efterfølgende falder i søvn igen, lukker luftvejene sig på ny. Det er normalt, at der let kan forekomme 400 apnøer i løbet af en nat.

Den anden faktor, der typisk også hænger sammen med lav søvnkvalitet, er snorken. Snorken opstår, når man trækker vejret på en måde, hvorpå man skaber vibration i det bløde væv i svælget. Gudskelov er det ikke alle, der snorker, og man kan derfor stille det spørgsmål, hvad der netop er årsag til, at det kun er nogle mennesker, der ofte oplever denne lidelse. Svaret skal findes i det faktum, at nogle begrænser luftvejene med tungen, den bløde gane, drøblen eller mandlerne, hvorfor luftvejene er så små, at luften blæser vævet tilbage, hvor snorken opstår.

 

Hvad kan du gøre for at afhjælpe snorken?

Hvis du er en af dem, der lider af snorken, er der glædeligt nyt til dig. Du kan bruge en snorkeskinne, der er en aftagelig skinne. Dette betyder, at man uden et kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat afhælper symptomer som træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær.

 

Det, du skal vide om en snorkeskinne

Snorkeskinnens formål er at forebygge snorken, hvilket sker ved at snorkeskinnen, der er fremstillet i akryl sættes ind i munden, hvor den sikrer, at der tilstrækkelig med plads og svælg, og du kan derved trække vejret frit uden at snorke om natten.

Det gode ved snorkeskinnen er, at den er komfortabel at bruge samtidig med, at den er let at holde ren, da den bare skal skylles med vand og børstes med en tandbørste efter brug.

Fordele ved at bruge snorkeskinne:

  • Du får en bedre nattesøvn
  • Snorkeskinnen støjer ikke
  • Snorkeskinnen har en god pasform

 

Få den rette hjælp

Hvis du gerne vil have en bedre nattesøvn, kan det være en god ide at henvende sig hos en ekspert, da har den rette viden og derfor ved, hvad der skal til for at afhjælpe din søvnapnø eller snorken.