Hvorfor tandbeskytter er en god ide

Det kan måske virke fjollet, men i nogle tilfælde er en tandbeskytter til dine tænder en rigtig god ide, især hvis du dyrker sport, hvor tænderne er ekstra udsatte.

 

Tandbeskytter – Hvorfor?

Tandskader kan gøre rigtig ondt, og det er ofte rigtig dyrt at få rettet op på, så derfor er det vigtigt at passe godt på dine tænder. De skal holde hele livet, og de kan ikke hele sig selv som knogler kan, så derfor er det ekstra vigtigt at beskytte dem. En tandbeskytter kan beskytte munden, tænder, knogler, kæben og tungen, hvis uheldet er ude. Den beskytter ikke kun mod slag, men også, hvis du bider dine tænder hårdt sammen. En tandbeskytter er især en fordel for sportsudøvere, hvor risikoen for tandskader er større.

 

Forskellige typer af tandbeskyttere

Der findes overordnet set tre typer af tandbeskytter:

 

Den færdigfremstillede: Det er den billigste type, som ankommer færdigfremstillet og kun i one size. Ulempen ved den er, at der er stor risiko for, at den ikke passer optimalt i munden, og det kan derfor være svært at tale og eventuelt trække vejret med den.

 

’Bite & Boil’: Denne model er også færdigfremstillet, men den kan tilpasses en smule ved at koge den i vand og derefter bide i den varme plastik. Der er dog stadig risiko for, at den ikke passer optimalt til munden og kan rykke sig.

 

Den specialfremstillede: Dette er den mest pålidelige type. Den laves nemlig fra bunden ud fra et aftryk af tænderne og fremstilles herefter til de nøjagtige mål i munden.

 

 

Tandbeskytter hos Klinisk Tandtekniker Inez Berg

Klinisk Tandtekniker Inez Berg tilbyder blandt andet specialfremstillede tandbeskyttere af typen ’PlaySafe’, som laves, så den passer perfekt i den enkeltes mund og indeholder mindst to lag til optimal beskyttelse. Tandbeskytterne kan også laves i klubfarver og med navn. Hør mere om tandbeskyttere til sportsudøvere, børn og voksne hos Inez Berg.