bideskinne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rigtig mange danskere skærer tænder, mens de sover. Dette kan have en lang række uheldige konsekvenser. I denne artikel vil vi derfor, i samarbejde med den kvalitetsbevidste tandlæge fra København K “Rosenklinikken”, kigge nærmere på, hvornår man har brug for en bideskinne samt forklare, hvad en bideskinne kan hjælpe med.

Hvordan ved jeg, om jeg skal have en bideskinne?
Det kan naturligvis være svært selv at vurdere, hvorvidt man skærer tænder i søvne. Dog vil din tandlæge være i stand til at se, hvorvidt du har brug for en bideskinne. Når man skærer tænder, vil tandlægen nemlig kunne se, at der er slitage på tyggefladerne.

Herudover er der også en række faktorer, som du selv kan være opmærksom på. Mange tandlægepatienter, som skærer tænder, vil eksempelvis  vågne op med ømme kæbemuskler samt hovedpine. Hvis du således vågner op med disse symptomer, kan det være en indikation på, at du måske bør investere i en bideskinne. Har du mistanke om dette, bør du kontakte din tandlæge.

Hvad er en bideskinne?
Kort fortalt er en bideskinne en skinne lavet af plast, som er tilpasset specielt til din kæbestruktur og dine tænder. Din tandlæge vil tage et aftryk af din tænder, som således vil blive sendt til en laboratorie, som vil fremstille bideskinnen ud fra aftrykket. Skinnen vil enten blive fremstillet i hårdt eller mere blødt plast. Herudover vil den være lavet af gennemsigtigt plast, som gør, at man stort set ikke kan se, når du har din skinne i munden.

Hvordan hjælper en bideskinne?
Ved at sove med en bideskinne vil man opleve, at hovedpine og ømhed i kæberne vil forsvinde. Derudover vil bideskinnen også forhindre slitage af dine tænder. Der kan således være store fordele ved at få en bideskinne. Det er vigtigt, at man sover med bideskinnen hver aften. Skinnen vil sørge for at du slapper af i dine kæbemuskler samt medføre, at det er din bideskinne, som bliver slidt frem for dine tænder.

Hvad koster en bideskinne?
Når man skal have lavet en bideskinne kan det være en god idé at vælge en tandlæge, som er specialiseret inden for netop dette. Heldigvis findes der mange af sådanne specialiserede tandlæger rundt om i landet. Det betyder, at hvad end du skal have lavet din bideskinne af en tandlægeklinik med lokation København K, i Århus eller et andet sted i landet, vil det være let at finde en sådan tandlæge.

 

I tilfælde af at du ønsker at læse mere om bideskinner, kan du læse mere på sundhedslex.dk.

 

Rosenklinikken
Rosenborggade 2, 2. tv
1130 København K
Tlf.: 33 14 31 88