Mange mennesker tror, at tandlægen først skal besøges, når der opstår tandpine. Det er ikke korrekt, da tandlægen i stedet bør besøges, inden du får ondt!

Tandsmerter

Forebyg mod tandsmerter

Skaden er allerede sket, når smerten for alvor kommer. Det kræver derfor ofte en større behandling end nødvendigt, når problemet har haft lang tid til at udvikle sig. For at undgå dette bør der foretages regelmæssige undersøgelser hos den forebyggende tandlæge på Christianshavn, så der ikke opstår unødigt store tandproblemer. Gennem regelmæssige undersøgelser vil tænderne blive undersøgt  for eventuelle tandproblemer. Mangelfulde områder i tandrutinen, skævt bid eller begyndende huller i tænderne er blot få ud af mange af de tandproblemer, som er mulige at opdage i god tid. Tandlægen vil herefter forebygge problemet, hvis der opdages et eller flere begyndende problemer. På den måde er det muligt at undgå at få ondt, hvis tandlægen blot besøges i tide, inden det gør ondt.

Hold tænderne rene og pæne

Ved undersøgelsen vil der som minimum blive udført en tandrensning for tandsten, hvorefter tænderne også vil blive pudset. Med en grundig rengøring af tænderne er det muligt at få fjernet eventuelle bakterieophobninger. Der er nemlig stadig risiko for bakterieophobninger, selvom tænderne børstes grundigt. Der kan blandt andet opstå bakterieophobninger, hvis den almindelige tandrutine ikke er grundig nok, eller hvis der er områder, som er svære at nå med tandbørsten. Bakterieophobningerne er heldigvis mulige at fjerne for tandlægen, men det kræver naturligvis, at tandlægen får mulighed for at opdage det. Det er af den grund vigtigt at passe de regelmæssige tandeftersyn, som typisk foretages et par gange om året. Med pæne og rene tænder er det muligt at slippe med færre gange, men udskyd endelig ikke en forebyggende undersøgelse med tanke om, at alt nok er fint. Det er langt bedre at besøge tandlægen én gang for meget end én gang for lidt.

Har du allerede ondt?

Der kan dog desværre stadig opstå tandproblemer på trods af, at der foretages daglig tandpleje samt de forebyggende undersøgelser følges. Der kan stadig opstå akutte tandproblemer, som ikke er mulige for tandlægen at opdage. Det kan eksempelvis dreje sig om tandbylder eller uheld, hvor tænderne bliver skadede. I akutte situationer med tandsmerter er det vigtigt at reagere med det samme og besøge den nærmeste akutte tandlæge på Amagerbrogade, som er let at transportere sig til uanset transportmiddel. Det er vigtigt at få standset problemet hurtigst muligt, så smerten kan fjernes.

Tandlægerne No. 68 ApS

Amagerbrogade 68

2300 København S

Tlf: 32 54 56 74