Kvaliteter hos en tandlæge

En tandlæge har gennem sin uddannelse kvalifikationer og kompetencer til at undersøge dine tænder samt udføre forskellige typer af behandlinger, hvis dette findes nødvendigt. Erfaringsniveauet og specialiseringsområdet varierer dog fra tandlæge til tandlæge, og det giver dig som tandlægepatient mulighed for at udvælge den tandlæge, der har de kvaliteter, som du eftersøger hos din tandlæge. Det kan dog være svært at sætte ord på, hvad man helt præcist søger hos sin tandlæge, da det typisk først er i forbindelse med tandproblemer, at der for alvor er brug for tandlægens kvaliteter. Det er dog en fordel at have medtænkt mulige problemstillinger på forhånd, når den nye tandlæge alligevel skal udvælges. Du bør derfor læse med her, hvis du vil vælge en tandlæge, som opfylder de kvaliteter, som muligvis er relevante for dig.

1. En tandlæge med erfaring er et must
I alle brancher betyder erfaring noget, da det får fagpersonen til at fremstå troværdig. Alle tandlæger i Danmark skal dog leve op til visse standarder, så der ikke er noget at bekymre sig om uanset, om tandlægen er nyuddannet eller på vej på pension. Erfaring bliver dog uanset hvad altid vægtet højt, og er du også blandt en af de mange personer, som værdsætter dette, så vælg eksempelvis en erfaren tandlæge på Østerbro, som har mange års erfaring med sig.

2. En tandlæge, der kan det, som du har brug for
Erfarenhed er samtidigt også til hjælp, hvis der skal udføres behandlinger, som ikke er blandt de almindeligste tandlægeydelser. Her er det en stor hjælp, hvis din tandlæge allerede har erfaringer med eksempelvis en ny behandlingsmetode, så du kan få behandling i topkvalitet. Samtidigt er det også nødvendigt, at tandklinikken har udstyret til at udføre den ønskede behandling, hvilket ikke altid i tilfældet for nye behandlingsmetoder gennem ny teknologi. I forbindelse med udvælgelse af tandlæge kan du eksempelvis vælge en specialiseret tandlæge på Østerbro, som har særlig erfaring og viden inden for det område, hvor du enten her og nu eller på længere sigt har brug for hjælp. Det kan være alt fra en genetisk tandsygdom til ønsket om kosmetiske tandbehandlinger. Med denne overvejelse kan du udvælge din kommende tandlæge på baggrund af, hvad du har brug for, så tandlægen tilbyder netop de kvaliteter, som du eftersøger.

3. En tandlæge, som kender sine tandlægepatienter
En tredje vigtig kvalitet hos en tandlæge anser mange personer som, at tandlægen skal kende tandlægepatienter. Alle undersøgelser og behandlinger bliver noteret, så tandlægen og tandplejerne altid har fuldstændig styr på, hvad dine tænder sundhedstilstand. Det er dog af personlige årsager særligt en fordel med en tandlæge, som kender sine patienter. Det kan gøre tandlægebesøget mere bekvemt, når der kan hyggesnakkes under tandlægebesøget, så der opbygges et tillidsfuldt forhold mellem dig og din tandlæge. Dette er især en fordel for personer, som er nervøse i forbindelse med tandlægebesøg. Tryghed og tillid betyder meget, og derfor tilbyder de tandlæger, som tager sig tid til sine patienter, en vigtig kvalitet – både for den almindelige tandlægepatient og særligt for tandlægepatienter med tandlægeskræk.

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
70 24 80 00